Vervangende toestemming

Ronday & Hartman Advocaten bij vervangende toestemming

Ronday & Hartman Advocaten - Persoons-en Familierecht - Vervangende toestemming

Vervangende toestemming

Heeft u en uw ex-partner gezamenlijk gezag over de kinderen maar lukt het gezamenlijk maken van afspraken niet meer? Ronday & Hartman Advocaten kan u bijstaan in een procedure voor het verkrijgen van vervangende toestemming.

In bepaalde situaties zult u de toestemming van de andere ouder van uw minderjarige kind nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer u met uw minderjarige kind op vakantie wil gaan. Uw ex-partner zal hiervoor toestemming moeten geven.

Het komt voor dat de ex-partner, om wat voor reden dan ook, deze toestemming niet wil geven. U kunt voor dit soort situaties dan de rechter verzoeken om vervangende toestemming te verlenen.

Echter zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen waarin u toestemming van uw ex-partner benodigt. Denkt u bijvoorbeeld aan de aanvraag van reisdocumenten van het kind en in verschillende medische situaties.

Heeft u advies nodig over vervangende toestemming of wilt u een vervangende toestemmingsprocedure starten? Dan bent u bij Ronday & Hartman Advocaten aan het juiste adres.